Lakásfelújítás

Lakásfelújítás otthon, lakásfelújítás támogatással, lakásfelújítás árak 2021-ben

Használt ingatlant vásárolt és a lakásfelújítás következik?  Otthonában vált szükségessé a lakásfelújítás? Igénybe venné a lakásfelújítás támogatás lehetőségét?

Lakásfelújítás magas minőségben, rövid-határidővel, korrekt árakon, garanciával!

 

Cégünk több mint egy évtizede foglalkozik lakásfelújítással, generálkivitelezéssel. Minőségi munkát nyújtunk, garanciával, rövid határidővel. Amennyiben a lakásfelújítás támogatás igénybevételét latolgatja, partnerek vagyunk benne.

 

Hívjon bizalommal

Nincs kiszállási díj!

+36-70/672-0239

Bővebb információ

lakásfelújítás

Lakásfelújítás, de hogyan kezdjük?

Mindent egyszerre, vagy inkább részenként: fürdőszoba, konyha, nappali?

A felújítás hogyanja attól függ, hogy benne élünk e, az ingatlanban, így otthonunkat szeretnénk felújítani, vagy most vásároltunk egy több éves, használt állapotban lévő lakást és azt tervezzük újjá varázsolni. Ha úgy szeretnénk az otthonunkban a lakásfelújítást megoldani, hogy közben ott élünk, akkor nem lehet az egész lakásban,  egyszerre végezni a felújítást, mert akkor nem tudjuk „élni” a mindennapjainkat. Ezért ilyenkor praktikus inkább részletekben elvégeztetni a munkát, felújítási terv szerint: fürdőszoba, konyha, kamra, nappali területén, stb. Amennyiben nem élünk a lakásban, akkor egy generálkivitelezővel kötött megállapodást követően, rá lehet bízni a teljes lakás felújítását. Amennyiben cégünket, a „Házépítőmester”-t bízza meg a projekttel, generálkivitelezéssel foglalkozó vállalatként, professzionális szinten elvégezzük a teljes lakásfelújításnak a munkafolyamatát, a kulcsok átadásáig, a szerződés alapján. A munka megkezdése előtt ezt fontos tisztázni a két fél között, hogy a saját ház vagy lakás és annak belső tere minden esetben az abban leírtak által, pontos megfogalmazások alapján kerüljön kivitelezésre.

                                                                                                                                                                         

Lakásfelújítás otthonunkban, több részletben

Amennyiben otthona teljes felújítását úgy szükséges megoldania, hogy továbbra is ott él a család, érdemes akkor is egy generálkivitelezővel szerződést kötni, hogy a lehető legoptimálisabb ütemben, logikusan egymásra épülő folyamatokban, gyorsan történjenek a lakásfelújítás során felmerülő munkák. A koncepción alapuló szervezés, és a tapasztalt-, kiváló minőségben dolgozó szakemberek kincset érnek, pláne ilyenkor. Időt, pénzt takaríthatunk meg velük. Amennyiben úgy dönt, hogy a teljes projektet, tulajdonosként, Ön vezényeli le, akkor több kérdést kell a mérlegre tennie: mindenképp szeretné-e a teljes lakásfelújítást vagy elég most a konyha, legközelebb a fürdőszoba, víz-gáz, burkolás munkálatok, netán padló felújítási munkálatokat elvégezni. Mert hiába történik részletekben a lakásfelújítás, a türelemnek vannak határai.

Ugyanis azzal mindenképp számolni kell, hogy folyamatában nem használható lesz az éppen felújítás alatt lévő helyiség. Vagy a konyhát kell nélkülözni, vagy a fürdőszobát, esetleg a toalettet. Ezek a helyiségek észrevétlenül is a napi rutin elengedhetetlen részei. Hiába készül fel rá az ember agyban, hogy addig átmegyünk a mamához, baráthoz, stb., de amikor ötödik alkalommal rutinból nyit be zuhanyzási szándékkal az átalakítás alatt lévő fürdőszobába, akkor nem fog jólesni az az érzés, főleg nem rendszeresen. De említhetjük a konyhai felújítást, ahol csak vizet szeretne inni, - ha éppen lenne, hiszen el van zárva. Ez még csak egy része a felújítási folyamatnak, mert hosszabb távon kell tolerálni az idegen mesterembereket – a végére „családtagok” lesznek -, nem beszélve a por, kosz, zajok, a vízhiány, a komforthiány és sorolhatnánk.

Mielőtt belevág a teljes lakásfelújításba - még ha részletekben történik is az, érdemes jó előre átgondolni és felkészülni rá. Milyen sorrendben történjen a helyiségek felújítása, mesterek tudnak e jönni akkor amikor éppen terveztük, mennyi ideig tart egy helyiség felújítása, hová mehetünk át addig, amíg a konyhát, fürdőszobát, toalettet, nappalit, stb. elfoglalják a mesterek. Továbbá, mennyibe fog kerülni mindez, honnan rendeljük meg a burkolatot, berendezést, alapanyagot és sorolhatnánk. Szükségesek az előre megtervezett lépések, a felújítási projekt megszervezése. Generálkivitelezőként azt javasoljuk, hogy bízza ránk a munkát, profikkal nemcsak könnyebb, de sokkal gyorsabb is a részlegenként elvégzett teljes felújítás!

 

Lakásfelújítás, használt lakás vásárlását követően

Ha használt lakás vásároltunk, akkor bizonyára láttuk az energetikai tanúsítványát is, hiszen a hatályos kormányrendelet egyértelműen fogalmaz ez ügyben, amely szerint értékesítésre kerülő ingatlan esetében kötelező készíttetni. Tehát a vásárlást követően, a tanúsítvánnyal a birtokunkban, már többet tudhatunk a megvásárolt ingatlan állapotáról. A tanúsítvány mellé szükségesek még további szakértői vélemények, a tökéletes végeredményhez.

Semmit nem szabad a véletlenre bízni! Egy használt lakás esetében kiemelt figyelmet kell fordítani a vizes egységekre, illetve azok környezetére. Egy régebbi épületben lévő lakásnál feltételezhető, hogy a régi, rozsdás vízcsövek szivároghatnak, esetleg több helyen is (egykor vascsövet használtak). Érdemes kicseréltetni, mert lehet, hogy fél év-, egy év múlva megreped, kilyukad és bonthatjuk fel a frissen felújított fürdőszobát, vagy a konyhát. Érdemes megvizsgálni a plafont is, hogy a felettünk lévő szomszéd, eláztatta e már, penészesedik e a fal, a sarok (Dohos szag,árulkodó jel).

Az elektromos vezetékek állapotára derítsünk fényt, kicserélték e azt valaha. Tapasztaltunk olyan esetet, amikor a régi emeletes lakásban, (ahol földelés sem volt!), az új tulajdonos az elektromos tűzhelyét nem bírta a régi elektromos rendszer, és begyulladt a vezeték a falban egy ponton. Füstölt, égett a fal. Mindenképp ellenőrizni kell a falban, padlózatban futó vezetékrendszereket. Tehát minden régi lakást, alapos szakértői vizsgálat után újítassunk fel, mert ami egykoron jó volt a fejlettebb technikai eszközeinknek már biztos, hogy nem lesz jó hosszútávon.

Folytathatnánk a sort a fűtésrendszerrel, klímaberendezések ellenőrzésével, nyílászárók minőségével (energiamegtakarítás szempontjából elengedhetetlen), azok biztonságosságával, a beépített elemekkel, stb. Ha megtörtént a teljes-körű szakmai ellenőrzés, csak utána kezdődhet a lakásfelújítás. Érdemes generálkivitelezővel végeztetni a teljes-körű projektet, hogy később se érjenek minket „drága meglepetések”. Ha profi szakembereket keres, hívjon minket bizalommal!

konyha felújítás

 

Lakásfelújítás társasházban, panellakásban - amire kevesen gondolnak

Ha társasházban, panellakásban lévő használt lakás vásárlására került sor, akkor a felújítási folyamatoknál érdemes nagyon körültekintőnek lenni, ugyanis itt nemcsak az országos szabályozásra kell ügyelnünk, hanem  az önkormányzatok külön határozataira is. A többlakásos épületekben történő felújítás esetén, bizonyos átalakítások, érinthetik a többi lakást, lakót is: mint például, a fűtéscsövek-, vízvezetékek-, elektromos vezetékek cseréje, tartófalat érintő átalakítások stb. Erre külön szabályok vonatkoznak, amelyet be kell tartani. Érdemes tapasztalt-, ezen a területen jártas szakembergárdával belevágni a felújítási munkálatokban.  Cégünk egy évtizede végez lakásfelújításokat társasházakban, és panellakásoknál.


Támogatások, hitelek

A kormány évek óta nagy hangsúlyt fektet a lakástámogatási rendszer bővítésére. Folyamatosan kínál különböző lehetőségeket a lakosság, a fiatal házasok, tulajdonrésszel rendelkező számára, mint például a: Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), Falusi CSOK, Babaváró hitel, állami otthonfelújítási támogatás (tetőtér beépítése), egyéb. 2021. januárjától, a lakásfelújítási támogatás, lakásfelújítási hitel lehetőségeket kínálja az otthonteremtési programjában. Mikor vehető igénybe a lakásfelújítási támogatás?

Lakásfelújítási támogatás

A lakásfelújítási támogatás során, a legalább egy gyermeket nevelő családok esetében a költségek 50%-ig (maximum 3 millió forintig) hozzájárul a felújításhoz a kormány. Tehát, 6 millió forint elköltéséig is tervezhetjük az egyes kiadásainkat, viszont ez akkor vehető igénybe, ha a meghatározott feltételeknek megfelel az igénylő család. Melyek ezek a feltételek?

  • magyar állampolgárság
  • ingatlannal rendelkeznek (legalább 50%- tulajdonrésszel) 
  • a házastársaknak azonos a lakóhelyük
  • nincs köztartozása egyik igénylőnek sem
  • felújítást nem végezheti hozzátartozó
  • a számlák az igénylő nevére szólnak
  • 60 napnál nem lehet régebbi a legutolsó kifizetett számla időpontja
  • igénybevételkor egy év folyamatos tb-jogviszonnyal rendelkezik az egyik igénylő
  • egy gyermek vagy egy 12 hetes magzat van a családban
  • egyszer vehető igénybe

 

Ha ezeknek a feltételeknek megfelel az igénylő, akkor bármilyen felújítási munkára kérhető a támogatás, 2022. december 31-ig. (Ennek másik feltétele, hogy utólag történik a kifizetés) Továbbá 3% kamatozású kedvező hitelt is biztosít az állam arra az esetre például, ha nem lenne meg az 50% önrész. Ezzel kapcsolatban minden információ meg található a támogatások vonatkozásában. Mit lehet tudni erről a hitelről?

 

Lakásfelújítási hitel

A lakásfelújítási hitel 2021.februárjától 2022. december 31-ig igényelhető maximálisan 10 évre 6 millió hitelösszegig. A kölcsön kamata 3%, és jelzálogot tesz a bank a támogatott ingatlanra.

 

Miért érdemes velünk végeztetni a lakásfelújítást?

Mert több mint 10 éve foglalkozunk lakásfelújításokkal, generálkivitelezéssel. Ismerjük a támogatott lakásfelújítással kapcsolatos szabályokat, és partnerek vagyunk benne, sőt, ha tudunk, segítünk a felmerülő kérdésekben. Minőségi munkát végzünk, hiszen számunkra az ügyfelek elégedettsége mindennél fontosabb. Kiváló szakemberekkel dolgozunk együtt, rövid határidővel és garanciával. A lakásfelújítással kapcsolatos összes területet ismerjük és vele együtt a szakmák mestereit is, akik megbízhatóan dolgoznak, és minőségi munkát nyújtanak. Ha lakáskorszerűsítés keretén belül bármilyen terve is van, mi azt professzionális szinten megvalósítjuk, legyen az a villanyhálózat korszerűsítése, falak felújítása, fürdőszoba felújítás, csőszerelés, konyha felújítás, nyílászárócsere, vagy egy új burkolat stb. Hívjon minket bizalommal!

 

Mennyibe kerül? - Lakásfelújítás árak 2021-ben

A teljes felújítás ára sok összetevőtől függ. Magyarország különböző területein eltérő felújítási árakra számíthatunk, ahogy eltérő az életszínvonal is (Budapest és vidék). Budapesten és a nyugati megyékben magasabbak az árak, hazánk keleti régióiban, ahol a munkanélküliség magas, ott az árak alacsonyabbak. Az ott élő emberek nem tudják megfizetni a fővárosi árakat, hisz a bérek is alacsonyabbak. Hasonlóan eltérő a helyzet, ha egy megyeszékhely-, vagy nagyobb város árait hasonlítjuk össze egy vidéki kistelepüléssel, vagy faluval. Ezeken felül még az is számít, hogy a vállalkozó milyen népszerűségnek örvend, mennyire elégedettek a munkájával. Illetve, hogy a hideg hónapokban, vagy a fűtési szezonon kívüli időszakra tervezzük a munkákat.

 

Telefonálok

Elérhetőség

Kérjük az alábbi telefonszámot hívja, vagy kérjen visszahívást!
Telefon:

+36-70/672-0239

E-mail:

info.hazepitomester@gmail.com